Vegoburgare med potatisklyftor
Jag använde:
Två Hälsans kök-vegobrugare
Ett hamburgerbröd
3-4 potatisar
Sallad
Gurka
Paprika
Laktosfri gärddfil
Diverse kryddor
Ugnen på 200 grader.
Smöra eller olja en plåt.
Börja med att skölja och eventuellt skala potatisarna.
Dela dem i lika stora klyftor och lägg dem på plåten.
Krydda med vad du vill, jag brukar använda salt,grillkrydda och pommeskrydda.
Potatisen brukar ta mellan 30-60 minuter beroende på storlek.
Känn på dem för att avgöra när det är dags att fortsätta med resten av maten.
Lägg i hamburgerbrödet i ugnen om du vill ha det varmt.
Smält smör eller olja i ett stekjärn.
Lägg på burgarna, vänd på dem ofta.
Krydda med exempelvis salt och grillkrydda.
Ta det tillbehör du vill ha på burgaren, idag använde jag gurka, paprika och sallad.
Burgarna brukar ta ungefär 10 minuter att steka. Känn på dem så att de är genomstekta!
Sås: Laktosfri gräddfil, salt och provencaliska kryddor.
Smalklig måltid!
Ett hamburgerbröd
3-4 potatisar
Sallad
Gurka
Paprika
Laktosfri gärddfil
Diverse kryddor
Ugnen på 200 grader.
Smöra eller olja en plåt.
Börja med att skölja och eventuellt skala potatisarna.
Dela dem i lika stora klyftor och lägg dem på plåten.
Krydda med vad du vill, jag brukar använda salt,grillkrydda och pommeskrydda.
Potatisen brukar ta mellan 30-60 minuter beroende på storlek.
Känn på dem för att avgöra när det är dags att fortsätta med resten av maten.
Lägg i hamburgerbrödet i ugnen om du vill ha det varmt.
Smält smör eller olja i ett stekjärn.
Lägg på burgarna, vänd på dem ofta.
Krydda med exempelvis salt och grillkrydda.
Ta det tillbehör du vill ha på burgaren, idag använde jag gurka, paprika och sallad.
Burgarna brukar ta ungefär 10 minuter att steka. Känn på dem så att de är genomstekta!
Sås: Laktosfri gräddfil, salt och provencaliska kryddor.

Smalklig måltid!