vegetariskibs.blogg.se

En "matblogg" om att äta vegetariskt med IBS (irratable bowel syndrome). Min tanke är enklare vegetariska recept, för let's face it. Söker du på vegetariska recept kommer det upp saker du aldrig har hört talas om. Men jag tänker inte ljuga för er. Vissa dagar äter jag gourmetmat. Andra dagar äter jag chips till middag.

Ugnsbakad nypotais, quornbitar och sallad

Publicerad 2015-06-13 16:46:00 i Vegetariskt,


Sommarens bästa tips!
Ugnsbakad nypotais, quornbitar och sallad.

Jag använde: 
Fem-sex nypotatisar, gärna så lika i storlek som möjligt
Quornbitar
Sallad
Gurka
Paprika
Tomat
Blandade nötter
Laktosfri gräddfil

Gör såhär: 
Sätt igång ugnen på 200 grader
Smöra/olja en plåt
Smält lite smör, 
Skala nypotatisen (om du vill!)
Dela dem på mitten, har du potatisar i olika storlekar kan du behöva dela de större fler gånger. 
Gör ett kryss i mitten på varje potatishalva. 
Lägg dem på den smörade plåten. 
Häll på smör/olja
Krydda, exempelvis med salt, grillkrydda, pommeskrydda, provencaliska kryddor. 
In i ugnen!

Det tar mellan 30 minuter och en timme i ugnen. 
Känn på potatisarna ibland för att avgöra när du ska börja med resten av maten. 

Stek quornbitarna och krydda dem valfritt. 
Gör salladen, jag använde vanlig sallad, tomat, paprika, gurka och lite blandade nötter. 
Detta tar cirka 10-15 minuter.

En klick laktosfri gräddfil passar väldigt bra till!

 

Smaklig måltid!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Julia Larsson

Jag är en 23 år gammal vegetarian som har haft IBS sen jag var 11-12 år. Det är inget jag lider av i större utsträckning, men det finns såklart en del mat (förutom kött) jag undviker.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela